Nijver Noordhorn Nu: Jeroen 10-Jaar-Hummel-Tuintotaal: “Gewóón doorgaan!”

IMG_5815 verkl
Jeroen 10-Jaar-Hummel-Tuintotaal: “Gewóón doorgaan!”
IMG_5810 verkl

Jeroen Hummel, de man achter de florerende firma “Hummel Tuintotaal”  (www.hummeltuintotaal.nl) , benadrukt ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van zijn bedrijf: “We doen het sámen! De credits van de groei en bloei van deze onderneming gaan naar de complete ploeg medewerkers!” Aan het eind van ons gesprek geeft hij nogmaals aan dat zonder gemotiveerde personeelsleden er geen eer te behalen is. “Aan onze succesformule heeft iedereen bijgedragen: Personeel, leveranciers, klanten! Sàmen!”
IMG_5818 verkl

Déze Nijver-Noordhorn-Nu is speciaal gewijd aan 10 Jaar Hummel Tuintotaal. “We hebben aantoonbaar iets goed gedaan, de afgelopen 10 jaar”, aldus de gemoedelijke gastheer die met voldoening om zich heen kijkt, maar allerminst naast zijn schoenen loopt. De man die het motto: “Wij staan garant voor een tevreden klant” onuitwisbaar gekoppeld heeft aan zijn bedrijf in tuinontwerp, -aanleg, -onderhoud, -accessoires, -hout, bestrating, zand etc., is in zijn nopjes met het actieve bedrijventerrein waar ook andere bedrijven aan de weg timmeren, zoals Fysio Fit en de Autowasstraat. Hij betrekt ook nadrukkelijk Zuidhorn bij zijn loftuiting, want voor Jeroen Hummel vormen Noord- en Zuidhorn in dit geval een economische eenheid. Daarmee de relatie tussen beide dorpen eens in een ander licht plaatsend, “niet altijd maar weer de rivaliteit ‘aandikken’…”
Tien jaar geleden werd Jeroen Hummel ‘in een handomdraai’ werkgever in plaats van werknemer. Hij gaf zijn baan op bij Tuincentrum Frank Meester (“Ik heb er heel wat geleerd, maar kon er niet doorgroeien”) Die verandering deed hem goed en zijn groeiend bedrijf ook. Hij durfde knopen door te hakken, naar de langere termijn te kijken, had snel in de gaten dat de markt voortdurend verandert. “Waar is behoefte aan?” Hij zag duidelijk dat er in plaatsen als Noord- en Zuidhorn voldoende bestedingsruimte is, “vele (nieuwe) bewoners willen ontzorgd worden!” Zijn eigen zaak aan de Industrieweg 4 karakteriseert Jeroen als “een echte dorpswinkel met een zakelijk karakter”. Service staat hoog in het vaandel, het maken en nakomen van afspraken en de gemoedelijkheid worden op waarde geschat! De beoordeling van het personeel is bovendien lovend. Het bedrijf heeft het gigadruk, “we zijn gretig, ons uitgangspunt: “Succes is een keuze!” De onderneming, gegroeid van 3000 naar 10.000 m², zet niet per sé meer in op vergroting. “Accepteren dat er minder klanten in de winkel komen, maar dat er meer wordt verkocht via de webshop. Bovendien: de klant wil graag dat je naar hem toekomt.”

IMG_5823 verkl

Hummel heeft met zijn opvatting van bedrijfsvoering goodwill gekweekt. “Uitlenen en bezorgen zijn daarvan onderdelen!” Naast Hummel Tuintotaal leidt Jeroen Hummel ook het bedrijf Grindimport Noord. “Wekelijks komt er een schip met grind, veel verhandeld via internet, zowel naar bedrijven als particulieren!”
Netwerken voert Jeroen aan als belangrijke sociale vaardigheid en “Zorg dat je van je werk meer energie krijgt dan het je kost!” De toekomst? “Gewóón doorgaan!” (JB)

Eerder gepubliceerd in “Noordhorn Nu”, juni 2013, 10de jaargang, nummer 6. (Maandelijks orgaan van de Handelsvereniging “Fortuna” en de Vereniging Dorpsbelangen Noordhorn)

De toekomst? Inschakeling zonne-energie!

De toekomst? Inschakeling zonne-energie!

IMG_5834 verkl
Hobby als werk, werk als hobby: Vissen voeren….

©foto’s: jan blaauw, 25 april 2013 (Canon EOS D400)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.