Nijver Noordhorn…. Nú: Briljant Autoschade, méér dan uitdeuken en spuiten!

Opvallend aanwezig: BRILJANT Autoschade, op de gevel en op de bedrijfswagen...

Briljant Autoschade: Méér dan uitdeuken en spuiten!

Het gunstig gelegen bedrijf “Briljant Autoschade” (Industrieweg 3, Noordhorn; 0594 507133), gemakkelijk te bereiken vanaf de N355, floreert sinds 1995, toen vijf regionale garagebedrijven (Klaver-Niekerk; Oosterhof-Grijpskerk; Pijpker-Noordhorn; Rozema-Niekerk; Smits-Aduard) gezamenlijk de Briljant-onderneming startten. In het ruime, doelmatige bedrijfspand worden uiteenlopende schadegevallen kundig afgehandeld. Willem Heemstra is vanaf het allereerste begin Briljant-bedrijfsleider. Hij weet alles van schade aan auto’s: van mini-schade tot total loss, van 100 tot 10.000 euro…… Hij wijst erop dat bij ‘Briljant’ ook glasreparaties worden verricht. Dus, moet er een kapotte voorruit worden vervangen of is er ‘slechts’ sprake van een sterretje? ‘Briljant’ biedt uitkomst! Ook worden er kleine beschadigingen verholpen en bijgespoten en zijn de diverse medewerkers capabel allerlei andere klussen uit te voeren, zoals het verrichten van kunststofreparaties aan bumpers. Bij ‘Briljant’ werken 8 personeelsleden (inclusief de receptie). Het bedrijf werkt voor alle verzekeringsmaatschappijen zoals Univé, Aegon en Schade Garant. De klanten komen niet alleen via de vijf eerder genoemde garagebedrijven, ook andere garages in deze regio verwijzen naar ‘Briljant’ en soms komen klanten rechtstreeks naar dit Noordhorner bedrijf. Het gaat om de geleverde kwaliteit, de beste reclame die er is. En ook meteen je visitekaartje! “We proberen elke klant met welk schadeprobleem dan ook zo goed mogelijk tevreden te stellen.” Momenteel is het naar verhouding een rustige periode, er zijn geen lange wachttijden. “Wij moeten het hebben van verraderlijke weersomstandigheden, onverwachte sneeuw- of ijzelbuien, aanvriezen van natte weggedeelten, etc. Dan komen we wel eens handen en werkdagen te kort…”‘Briljant Autoschade’ lijkt zich geen zorgen te hoeven maken over de werkgelegenheid, gezien de weersvoorspellingen over vroeg invallende winters en andere wisselvallige omstandigheden. Bumper aan flarden? Portier ingedeukt? Voorruit aan gort? Even naar de Industrieweg 3, Noordhorn! (JB)

Een groot deel van het personeelsbestand van Briljant, poserend bij een bedrijfswagen en een schadeauto. Tweede van links: Willem Heemstra, bedrijfsleider.

Inkijkje in het eigentijdse bedrijfspand. Ruimte, licht, modern gereedschap, praktische hulpmiddelen, hier kan efficiënt worden gewerkt!

©foto’s: jan blaauw, 13 september 2011 (Canon EOS D400)

Eerder gepubliceerd in “Noordhorn Nu”, maandelijks orgaan van de handelsvereniging “Fortuna” en de Vereniging Dorpsbelangen Noordhorn. November 2011, achtste jaargang, nummer 10.

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn actueel, Zuidhorn. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.