Noordhorners….Toén: Poserende dames in achtertuin en feestelijke optocht, jaren vijftig

Zes in leeftijd variërende dames, in een achtertuin. Beginjaren vijftig?

Zes dames, jong en jonger, in een achtertuin, waarschijnlijk beginkaren vijftig. In het midden: Gepke Broersma, later getrouwd met Gerrit Notenbomer

De afgedrukte foto in de rubriek “Noordhorners….Toén” (september 2011) leverde slechts een enkele reactie op, maar wel een belangrijke. Van een van de gefotografeerde (jonge)dames die sterk in leeftijd variëren. Gepke Notenbomer-Broersma meldde zich (inmiddels kersverse Zuidhornse na de verhuizing met man Gerrit van de Verlengde Oosterweg naar een wooneenheid in het zorgcentrum van de Oostergast). Zij staat op de foto in het midden te stralen, je bent jong en je wilt nog heel veel! Gepke kent het groepje nog, als de dag van gisteren. Achter haar, haar moeder mevr.Broersma. Zij leeft niet meer, maar velen herinneren zich haar nog wel, al was het maar van de ‘Staatsloten’.  Rechts op de foto naast Gepke staat Anneke Hekkema, getrouwd met Jan de Vries. Op de grond zit Mieneke Efdée (of de schrijfwijze klopt….) met de jonge Coby de Vries op haar schoot, het dochtertje van Anneke. Links op de foto staat Beppie, een vriendin van Mieneke, achternaam niet bekend. Gepke Broersma herinnert zich niet meer waar de foto is genomen. Jammer! Pogingen om daarover meer te weten te komen, mislukten tot nu toe jammerlijk, maar wie weet….. We houden ons aanbevolen!
Nog even over de foto uit “Noordhorn Toen” van september jl. Die van de schoffelende dames in bloemetjesjurk en de man met pet op de fiets, aan het Hamsterpad. De dames zijn mevr.Zuiderveld-Tempel en Bregtje Tempel, destijds woonachtig aan het Hamsterpad. De man op de fiets is niet Klaas Tempel, maar Jannes Kuipers die in het laatste Hamsterpadhuis woonde. (Met dank aan Leendert Meijer en Ietie Jansma-Tempel!)

De nieuwe mystery-foto, uit augustus 1956. Genomen tijdens de feestelijke optocht ter gelegenheid van de in gebruik name van de nieuwe OLS aan de Oosterweg. Wie staan er op?

Nog eens terug naar de feestelijke optocht in augustus 1956, ter gelegenheid van de in gebruikname van de nieuwe OLS aan de Oosterweg, eerder dat jaar. (Foto van de heer L.Pijpker, Zuidhorn). Wie zijn de drie verklede dames op de voorgrond? En wie herkent enkele van de kinderen op de wagen? Reacties graag naar: JanBlaauw@hetnet.nl of in de bus van de Verlengde Oosterweg 33. Wilt u een grotere afdruk? Even laten weten! O ja, we kunnen best nog nieuwe ‘oude foto’s’ gebruiken, eventueel in bruikleen!

Eerder gepubliceerd in “Noordhorn Nu”, november 2011, 8ste jaargang, nummer 10

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Herinneringen, Noordhorn Toén. Bookmark de permalink .

Een reactie op Noordhorners….Toén: Poserende dames in achtertuin en feestelijke optocht, jaren vijftig

  1. Coby Volberda de Vries zegt:

    Hallo Jan

    Even een reactie van de foto waar Gepke Notebomer Broersma op reageerde …
    De foto is van 17 April 1947 ik heb de foto thuis en het staat er achter op het was Pasen en is genomen Langestraat in de achtertuin waar wij toen des tijds woonden recht tegen over garage Oosterhuis en naast bakker Kadijk en onze achter tuin grensde achter het huis toen Fam Wieko Hekkema op de Achterweg nu Oosterweg ???? en bij mijn weten was dat Beppie Bansema ????een nicht van mijn moeder dochter van Jelte Bansema Zuidhorn en bad juffrouw maar zeker weet ik het niet…..de rest van de namen kloppen allemaal….Groetjes Coby Volberda de Vries

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.