Noordhorn: Familie Koop, eerst Verlengde Oosterweg, later Touwslagersbaan

De heer en mevrouw Koop voor hun huurhuis aan de Verlengde Oosterweg, jaren zestig?

Een verzoek van Ludo Koop (hij wil graag nader contact met een van de kinderen Koop, is geen familie) bracht me bij het mapje met foto’s die ik kreeg via Lena Koop, de jongste dochter. Het gezin Koop heeft jaren lang aan de Verlengde Oosterweg gewoond, aan het oudste gedeelte, tussen Touwslagersbaan en Norritsstraat, aan de westkant. (De oostkant is pas later bebouwd).

De heer en mevrouw Koop op latere leeftijd, in de tuin van het huurhuis aan de Touwslagersbaan, tussen Verlengde Oosterweg en Noordwijkweg, aan de zuidkant.

Het gezin Koop (ouders, 6 kinderen als ik het goed heb…) is bij vele Noordhorners en oud-Noordhorners bekend. Zelf heb ik halverwege de jaren zeventig zoon Bauke leren kennen bij de toneelgroep, toen we onder regie van Marten Japenga een revue instudeerden.

Dochter Lena op haar nieuwe fiets! Aan het noordeinde van de Verlengde Oosterweg, rechts nog niet bebouwd!


Zoon Jos
ontmoette ik vorig jaar, toen hij nog in Kommerzijl woonde. Van hem kreeg ik ook een aantal foto’s tot mijn beschikking, o.a. via Ida Draaisma-Huisma, van de reüniecommissie OLS/OBS Noordhorn. Jos is ook ‘geëmigreerd’ naar onze oosterburen.

Jos Koop aan de slag bij boer Holtman (nu Sicke Benninghestede)

Veehouder Holtman, toen nog zijn bedrijf beherend op de hoek van de Oosterweg en de Langestraat, maakte vaak gebruik van jongeren die graag een handje hielpen. Een van hen was Jos Koop!

Jos Koop op de tractor van Holtman, rijdend voor de school aan de Oosterweg. Links de dubbele woning waar toen Mekke van Dijk en Nijenhuis woonden. Op de achtergrond het huisje van Wobbe Jonkman

Vader en moeder Koop leven niet meer, zoon Bauke is ook al weer jaren geleden ongelukkig aan zijn eind gekomen. (Jaren tachtig?) Wie relevante informatie over ‘de Koops’ heeft, ik hou me aanbevolen!

Jongste dochter Lena met haar zus Aafke in de tuin van het huis aan de Verl.Oosterweg

Foto’s: Lena en Jos Koop

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Herinneringen, Noordhorn Toén. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.