Noordhorn: Sterke winnaars Wielerronde Noordhorn 2011: Ronald Kruijer en Daniëlle Lissenberg-Bekkering

Twee sterke koplopers: Taeke Oppewal en Ronald Kruijer

O, wat leek het dreigend, de afgelopen dagen…. Paulusma die regen, veel regen, heel veel regen aankondigde, met windstoten en donderbuien… Ik kan me voorstellen dat je dan als organisator van een buitengebeuren als de Wielerronde van Noordhorn enkele nachten minder goed slaapt. Dat zal Digna Achterhof ongetwijfeld ook zijn overkomen, de afgelopen dagen. Zij is de sportieve spil van de jaarlijke Noordhorner wielerhappening, werkt uitstekend samen met de Noordelijke Wielervereniging (Groningen) en heeft gelukkig een trouwe groep vrijwilligers die van wanten weten!
Gelukkig, na een natte zaterdagmorgen viel het weer de rest van de dag reuzemee! De zon scheen zelfs en gaf daardoor een feestelijk gezicht aan dit sportieve hoogtepunt in Noordhorn! Geen café “Welgelegen” meer, maar nu werden de startbewijzen gehaald in de molen “De Fortuin” en stond de Dorpsbelangentent voor een hapje en een drankje (of twee…) naast het voormalige café. De wedstrijden zelf werden op het scherpst van de snede uitgevochten en leverden zowel bij de mannen (Amateurs B) als bij de Vrouwen (Elite + Dames B) sterkw innaars op. Ronald Kruijer (Heiligerlee) ging al vroeg met de sterke Fries Taeke Oppewal aan de haal en bleek in de eindsprint sneller dan de meer ervaren Heerenvener. Daniëlle Lissenberg-Bekkering heeft iets speciaals met de Noordhorner ronde (en Noordhorn met haar!). Opnieuw stond ze op de hoogste tree van het podium na een verbeten strijd met vooral Trieneke Fokkens (Leutingewolde) die, leeggereden, in de laatste meters Nelleke Ensing (Assen) nog moest laten voorgaan.

Danielle Lissenberg-Bekkering solo op weg naar de eindzege, niet gehinderd door haar dubbele naam noch door een late regenbui...

Zo kreeg deze editie van de Wielerronde Noordhorn sterke winnaars, die zeker niet misstaan op de erelijsten. Ronald Kruijer, 21 jaar jong, een aanstormend talent, een sterke ‘pedaleur’, die zeker een kans verdient bij de topamateurs. En veelvoudig winnares Daniëlle Lissenberg-Bekkering die vanaf de eerste ronde duidelijk maakte een rol van betekenis te willen spelen en uiteindelijk ook de bloemen in ontvangst mocht nemen. Een ervaren wielerrot, die weet hoe het spel wordt gespeeld, in dit geval samen met zus Eyelien, lid van dezelfde wielerploeg.  Ervaring niet alleen, ook kracht gepaard aan koersinzicht, en uitstraling! Zij was duidelijk favoriet bij de toeschouwers, moest desondanks tijdens de koers regelmatig bij het sprinten Trieneke Fokkens voor laten gaan, maar bleek met haar geweldige mentaliteit in de laatste ronden toch de sterkste door het niet op een eindspurt te laten aankomen. Geholpen trouwens door zus Eyelien die met een bewonderenswaardige krachtsinspanning naar de kopgroep van drie sprong en daar de concurrentie kon dwarszitten. Aantrekkelijk wielerwerk, gewild voer voor wielerliefhebbers, en die waren er in Noordhorn, deze 18de juni!

De oudste van de Schutte-meisjes die een sterke Dikke Banden Race reed!

In het voorprogramma traditioneel de Dikke Banden Race voor Noordhorner meisjes en jongens in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. Bij dit onderdeel jammer genoeg niet al te veel inschrijvingen, en dat is toch opmerkelijk in een kinderrijk dorp als Noordhorn. (Of is dat ook een effect van een al te sterke hang naar veiligheid en het brengen van kinderen naar de school met de auto…??)
Verder geen onvertogen woord over dit wielerevenement, superklasse! Ik hoop dat de Ronde van Noordhorn nog jarenlang op de wieleragenda te vinden zal zijn, met dank aan de coureurs, het publiek, maar vooral ook de organisatie (Digna en haar vrijwilligers! En de NWVG!) en de sponsors!
Superklasse!!!

©foto’s: jan blaauw, 18 06 2011

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn actueel. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.