Noordhorn: 2011, een goed begin, maar of dat nou zó moet….

Al gewend aan het schrijven van “2011”, of vloeit er nog steeds ‘2010’ uit uw pen? Volhouden! Iets waaraan ik nooit wen, ook niet tijdens jaarwisselingen, betreft vernielingen, brandjes, knalvuurwerk, pesterijen met die rotdingen, etc. Kijk nou eens naar zo’n ontluisterende foto van nieuwjaarsdag, kruispunt Norritsstraat/Verlengde Oosterweg.

Wat overblijft na het o zo gezellig verbranden van het oude jaar....

 

Ja, ik weet ook wel dat mijn opvattingen over een geslaagd ‘Oud en Nieuw’ niet stroken met die van vele anderen, ook in Noordhorn. Dat hoeft ook niet, verschil van opvattingen, meningen, smaken geeft kleur aan een samenleving. Binnen bepaalde perken, zeg ik er meteen achteraan, en op Oudejaarsavond gebeuren er dingen die alle perken te buiten gaan. Niet alleen het verstandsverbijsterend fenomeen van het ‘achteloos’ afsteken van idiote hoeveelheden vuurwerk, alsof het niks kost, niet de lucht vervuilt, niet de vogels en huisdieren een doodschrik bezorgt, elke keer weer…. (En de rotzooi opruimen? Daaraan hebben vele vuurwerkafstekers een broertje dood…) Ook het maffe in brand steken van allerlei troep waarvoor elke ‘fatsoenlijke’ Paasbult zich zou generen… Tot schade van de straten, want de littekens blijven tot in lengte van jaren. Nou ja, veel meer woorden zal ik er niet aan vuil maken, het is toch boter aan de galg gesmeerd, water naar zee gedragen, Don-Quichotterie in een merkwaardig land….

Wat een hoop armzaligheid aan het begin van een nieuw jaar....

Ach, “we” hebben het eerst weer gehad, fysieke slachtoffers in Noordhorn? Ik weet het niet, ik hóóp het in ieder geval niet. Hoop op positiever menselijk handelen hou ik, wellicht tegen beter weten in…
Iedereen een perspectiefrijk 2011 toegewenst (en veeg zo af en toe in ieder geval dat eigen straatje eens schoon…)!

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn actueel. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.