Noordhorn: Nulnummer nieuw tijdschrift(je) Historische Kring Zuidhorn

De Historische Kring Zuidhorn, een bloeiende vereniging die niet alleen geïnteresseerd is in de historie van het ‘grootdorp’, maar ook in die van Noordhorn en Briltil, heeft een al langer bestaand voornemen verwerkelijkt: de uitgave van een tijdschrifje, dat vermoedelijk twee keer per jaar zal verschijnen. Het 0-nummer is nu uitgekomen en iedere belangstellende kan er kennis van nemen en een beoordeling geven. Het halfjaarlijkse orgaan gaat nog naamloos door het leven, voorlopig heet het “Contactblad” van de HKZ. Of dat een aansprekende titel is, laat ik in het midden. (Een betere benaming in gedachten? Stuur uw suggestie naar redactielid Nico Attema (attemasiek@kpnplanet.nl). 

Titelpagina van het nulnummer van het HKZ-periodiek, dat 'voorlopig' 2x per jaar zal verschijnen.

Op bladzijde 29 staat een door Nico Attema gemaakte foto van een drietal makers van dit proefnummer (nog zonder naam en advertenties). Op die foto figureer ik dus ook, dat vereist een korte aanvulling. Aanvankelijk zou ik inderdaad als belangstellend HKZ-lid deel gaan uitmaken van de redactie. Zoals wel vaker is gebeurd, bleek mijn enthousiasme groter dan mijn beschikbare tijd en energie. Ik ben dus op mijn schreden teruggekeerd en heb me teruggetrokken als redactielid. Wel wil ik af en toe een bijdrage schrijven, maar verder houd ik me vooral bezig met “Noordhorn Nu” (11 x per jaar) en met deze weblog “Noordhorns Heden en Verleden”. (Daarbij komt dan ook nog eens onze streektaalrondzendbrief “Kreuze”, 6 x per jaar). De rek is er wat uit, méér hooi op mijn vork blijkt fysiek en psychisch niet ongestraft mogelijk.
Wát er verder in dit nulnummer staat?
– Inleidende woorden van voorzitter Geeuwke J.Bosma
– Column van mijn hand
– ‘Een tragische schipbreuk in 1861’ met illustraties: Piet Helmus
– ‘Ypegat, overblijfsel van een vergeten dijkdoorbraak’ met illustraties: Nico Attema
– ‘Schoenmaker in Noordhorn’ met foto: Piet Helmus
– ‘Een jeugd op de Stroschuur’ (van Meindert Broeils en Coba Huistra-Pama) met tekst en foto’s: Nico Attema
– Jaarverslag HKZ 2010′ door Gonny Pellenbarg, secr.
+ nog wat nieuwtjes en weetjes, o.a. Begroting HKZ 2011.

Dit proefnummer is bedoeld voor de leden van de HKZ. Zie voor aanvullend nieuws: www.historischekringzuidhorn.nl

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn actueel, Noordhorn Toén, Zuidhorn. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.