Noordhorn:OPROEP: fotomateriaal!

Van een oud-Noordhornster kreeg ik het volgende mailtje:
“Het lijkt wel of er maar 1 school in Noordhorn is. In bijna elk nummer komt De Molshoop voor. Wel een beetje veel van het goede, vind ik.”
Die opmerking raakt me wel, maar deert me nauwelijks. Tot begin jaren zeventig waren er in Noordhorn ‘slechts’ één lagere school (de openbare) en één Nutskleuterschool ’t Evertaske. Toen kwam er een dependance van de School met de Bijbel (Geert Waldastraat, Zuidhorn) bij de Ned.Hervormde pastorie, die uitgroeide tot de Chr. basisschool ’t Kompas. Later volgde de geref.basisschool ‘Willem Lodewijk’ aan de Noorderweg, die sinds begin 21ste eeuw is samengevoegd met de geref.basisschool in Zuidhorn tot ‘De Brug’ en nu geen vestiging meer heeft in Noordhorn.
Daar ik in augustus 1972 met mijn onderwijswerk in Noordhorn aan de OLS (Oosterweg), heb ik van die tijd vanzelfsprekend meer fotomateriaal. Tot nu toe heb ik daarvan een bescheiden gebruik gemaakt. De laatste weken heb ik wat meer foto’s laten zien van de Nutskleuterschool (die géén openbare school was…) Ik zou ook graag meer willen laten zien van de geschiedenis van ’t Kompas en de Willem Lodewijkschool. Daarvan heb ik zelf nauwelijks foto’s. Enkele oproepen hebben tot nu toe niet tot het gewenste resultaat geleid. Daarom nog maar eens:
Wie heeft foto’s van ’t Kompas en de Willem Lodewijkschool? De leerlingen, de festiviteiten, acties e.d.? Graag beschikbaar stellen, ik maak er een scan van en retourneer het materiaal! Materiaal kan de Verl.Oosterweg 33, 9804 RD Noordhorn. Of mailen naar jan_b@hetnet.nl.

Vakantiebezigheid bij CBS t Kompas aan het Hamsterpad in Noordhorn. Wie heeft meer en ouder fotomateriaal?

Vakantiebezigheid bij CBS t Kompas aan het Hamsterpad in Noordhorn. Wie heeft meer en ouder fotomateriaal?

©foto: jan blaauw, 2008

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn actueel. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.